Хто із жителів Рожищенської громади має право на пільги на тверде паливо і скраплений газ

07.02.2022

У 2022 році граничні показники вартості для надання пільг і житлових субсидій населенню на придбання твердого палива становлять 3310,96 грн за тонну, скрапленого газу – 331,1 грн за балон.

Право на пільги на тверде паливо і скраплений газ мають жителі громади, які проживають у негазифікованих населених пунктах та належать до пільгових категорій, а саме:

- особи з інвалідністю внаслідок війни та прирівнені до них (100%);

- учасники бойових дій (75%);

- учасники війни (50%);

- вдови ветеранів війни (50%);

- багатодітні сім’ї (50%);

- пенсіонери з числа медичних, фармацевтичних, педагогічних працівників, працівників культури, бібліотечних працівників (100%) тільки тверде паливо без врахування скрапленого газу);

- ветерани військової служби, органів внутрішніх справ (50%) тільки тверде паливо без врахування скрапленого газу);

- постраждалі внаслідок ЧАЕС I-II категорії (50%) тільки тверде паливо без врахування скрапленого газу).

Крім цього, для учасників війни, вчителів-пенсіонерів, медиків-пенсіонерів, пенсіонерів культури, бібліотекарів-пенсіонерів, багатодітних сімей пільги на тверде паливо і скраплений газ надаються за умови, якщо середньомісячний сукупний дохід сім’ї пільговика не перевищує розміру податкової соціальної пільги (3470 грн).

Грошові виплати здійснюють через установи уповноважених банків (Ощадбанк, Приватбанк) відповідно до Порядку виплати пенсій та грошової допомоги через поточні рахунки в банках або через виплатні об’єкти АТ «Укрпошта».

Для подачі заяв на виплату компенсації витрат для придбання твердого палива та скрапленого газу необхідно звернутися у відділ «ЦНАП» за адресою: м. Рожище, вул. Грушевського, 12, каб. №1, з 8:00 до 16:00 (без перерви). З собою мати паспорт та ідентифікаційний номер платника податку.

Поділитися: