Які питання обговорювали і за що голосували на виконавчому комітеті

02.02.2022

Під головуванням міського голови Вячеслава Поліщука відбулося чергове засіданні виконавчого комітету. Питання порядку денного стосувалися як різних сфер життєдіяльності громади, так і окремих її жителів.

Начальниця фінансового відділу Ірина Попова ознайомила присутніх із виконанням бюджету Рожищенської територіальної громади за 2021 рік.

Так, за цей період бюджет у цілому по загальному фонду виконали на 101,59% (надійшло 102 млн 30,5 тис. грн), по спеціальному – на 101,71% (8 млн 225,5 тис. грн).

До загального фонду міжбюджетних трансфертів від органів державного управління надійшло 128 млн 112,1 тис. грн, до спеціального – 3 млн 239,3 тис. грн.

До загального фонду міського бюджету перерахували 99 млн 713,6 тис. грн (103,8% виконання) податкових надходжень, неподаткових – 2 млн 316,9 тис. грн (101,9% виконання).

«Основним джерелом наповнення бюджету Рожищенської територіальної громади, що складає 63,1% у структурі надходжень, є податок на доходи фізичних осіб, якого надійшло 62 мільйони 968,2 тисячі гривень (105% виконання до плану на звітну дату). Видаткову частину бюджету громади по загальному фонду виконали на 98,27% до річних призначень (при уточненому плані – 227 мільйонів 951,6 тисячі гривень, з яких освоїли 224 мільйона 8,5 тисячі гривень)», – повідомила Ірина Попова.

За словами начальниці фінансового відділу, на виплату заробітної плати спрямували 153 млн 426,4 тис. грн, що забезпечило повну її виплату, своєчасно і в повному обсязі провели сплату податків та обов’язкових нарахувань на оплату праці – 33 млн 988,4 тис. грн.

На проплату за спожиті енергоносії та природний газ спрямували з загального фонду 11 млн 951,6 тис. грн, що повністю забезпечило потребу у фінансуванні.

Члени виконавчого комітету затвердили скориговані тарифи (вступають у дію з 1 лютого) на теплову енергію, її виробництво, послуги з постачання, що надаються комунальним підприємством «Дубищенське житлово-комунальне господарство» для бюджетних установ.

Присутні заслухали і прийняли звіти директорів трьох комунальних підприємств: Дільниці благоустрою, Підприємства житлово-комунального господарства, Дубищенського житлово-комунального господарства.

Начальник гуманітарного відділу Ігор Кузава ознайомив членів виконавчого комітету з організацією харчування учнів у 19 закладах загальної середньої освіти та вихованців у 16 закладах дошкільної освіти у 2022 році.

«Провівши всі необхідні підрахунки, пропонуємо встановити вартість харчування у розмірі 18 гривень на одного учня вдень, для дошкільнят віком до 3-х років – 38 гривень, віком від 3-х років – 50 гривень. Для батьків або осіб, які їх замінюють, розмір плати складатиме 60% від вартості харчування, а для батьків, у сім’ях яких виховується троє і більше дітей віком до 18 років, – розмір плати за харчування дітей у закладах дошкільної освіти зменшать на 50%», – повідомив Ігор Кузава.

Присутні ознайомилися з інформацією про роботу зі зверненнями громадян у Рожищенській міській раді за 2021 рік. Так, за звітний період надійшло 2324 звернення, із них: 49 – колективні, 153 – на особистому прийомі. Мешканці громади порушували різноманітні питання, однак найбільш актуальними є питання земельних відносин – 1918 звернень. З питань житлової політики надійшло 54 звернення, з питань соціального захисту – 215, комунального господарства – 44, транспорту і зв’язку – 7.

Також до міської ради надходили звернення про знесення аварійних і старих зелених насаджень, які загрожують життю людей, проведення ремонту вуличних доріг, виділення матеріального допомоги на лікування. Всі звернення розглянуті, більшість із них вирішені позитивно, на інші надані ґрунтовні роз’яснення.

Члени виконавчого комітету затвердили Положення про опікунську раду з питань забезпечення прав повнолітніх осіб, які потребують опіки (піклування), та її персонального складу.

Інші питання порядку денного стосувалися малолітніх жителів громади, які опинилися у складних життєвих ситуаціях, представлення до відзначення державною нагородою України почесним званням «Мати героїня», дозволів на видалення зелених насаджень на території громади, плану роботи виконавчого комітету міської ради загалом на 2022 рік та на наступний місяць.

За результатами розгляду всіх питань порядку денного були винесені виважені та обґрунтовані рішення, взяті на контроль до їх повного виконання.

Поділитися: