Єдина з Волині: Рожищенська громада виграла грант на облаштування молодіжного простору

09.02.2022

Наша громада успішно пройшла відбір та стала учасницею конкурсу «МолодьТуТ: створи громаду молодіжних перспектив». Його оголосили у серпні 2021 року в рамках програми «Мріємо та діємо», що впроваджується за фінансової підтримки Агентства США з міжнародного розвитку (USAID).

Завдяки участі у проєкті в Рожищенській громаді планують створити сприятливе середовища для розвитку, навчання та самореалізації молоді в громаді. Реалізація відбуватиметься на умовах співфінансування: до 25 тисяч доларів – грантові кошти на ремонт та облаштування молодіжного простору та до 25 тисяч доларів – на його програмну діяльність, до 15% від обсягу фінансування програми – власний внесок.

Як повідомили організатори конкурсу, вони отримали більше сотні заявок, відбір був тривалим та, на жаль, приміщення не всіх громад відповідали технічним критеріям. Тому поки відібрали 14 учасників, незабаром до їх числа приєднаються ще 16 громад із різних куточків України.

Опісля розпочнеться плідна допомога у творенні місця, в якому молоді люди не тільки мріятимуть, а й діятимуть, де зможуть навчатися новому, знаходити однодумців, разом брейнштормити ідеї та втілювати їх.

«Сподіваюся, що спільними зусиллями нам вдасться розширити економічні можливості Рожищенської громади, розвинути громадську активність, підвищити соціальну згуртованість, просуваючи рівність, толерантність та інклюзивність. Особисто сприятиму впровадженню стійких і системних змін у молодіжній політиці у тісній співпраці з відповідними органами місцевої влади, громадським та приватним секторами та, безпосередньо, молоддю громади», – поділився своїм баченням співпраці міський голова Вячеслав Поліщук.

Довідково: в рамках конкурсу «МолодьТуТ: створи громаду молодіжних перспектив» відберуть 30 громад, які стануть учасниками програми «Мріємо та діємо» в період із січня 2022 р. до січня 2024 р. (орієнтовно).

Процес відбору поділили на три етапи:

Етап 1: оцінка заявки та практичного завдання, перевірка наявності всіх необхідних документів. За результатами першого етапу відбору відібрали до 40 громад (жовтень 2021 р.).

Етап 2: проведення інтерв’ю з відібраними громадами у рамках першого етапу відбору. За результатами інтерв’ю відібрали до 35 півфіналістів, як продовжили свою участь у програмі «Мріємо та діємо» (жовтень – листопад 2021 р.).

Етап 3: здійснення візитів у відібрані громади з метою оцінки пропонованих приміщень (основного та альтернативного) на відповідність до вимог участі в програмі. За результатами визначили фіналістів (листопад – грудень).

Поділитися: